E- fuel solar lipo's

Onderdelen op merk

 | 

E- fuel solar lipo'sE-fuel solar lipo's

E-fuel solar lipo's zijn speciaal vervaardigd voor de rc modelbouw en voorzien van een deans/tamiya/traxxas stekker en een XH balancerstekker. Deze XH balancer stekker is niet de enige in zijn soort, zo zijn er b.v. de XH/EH/EHR etc. Kijk bij aankoop van een E-fuel solar lipo eerst naar uw lader welk type u nodig heeft. Een balancer kabel is nodig om uw cellen van de lipo te balanceren. Lipo accu's zijn in serie opgebouwd 1 cel is 3,7volt, 2 cel is 7,4volt 3 cel is 11,1volt enz, enz,  Tijdens het laden worden deze ieder voor zich gebalanceerd d.m.v de XH balancer stekker. De spanning van iedere cel is dan ongeveer gelijk. Verder is het van belang dat Uw E-fuel solar lipo niet te ver wordt ontladen. Stel daarom Uw snelheidsregelaar in op auto/cutoff of plaats een lipo buzzer in Uw rc model.

Om een lipo te laden heeft U dus een lader nodig met balancer functie.

E-fuel solar lipo's zijn er in 2 varianten Hardcase voor o.a RC autos en Softcase voor de Rc vlieger.
De Hardcase versie is bestand tegen de trillingen die ontstaan tijdens het rijden over ruw terrein.
Door deze trillingen kunnen Lipo accu's opzwellen, hetgeen de levensduur sterk verkort.
Verder hebben alle RC power lipo's een codering in C (current) Deze C (current) staat voor de continue ontlaadstroom van een lipo. Hoe hoger de C (current) des te hoger wordt het koppel en de snelheid van Uw RC model.
Ook vindt U op iedere E-fuel solar lipo een MAH codering, deze staat voor mili/ampere/uur, deze codering bepaald de rijtijd van Uw Rc model.
Als laatste vindt U het voltage (volt)van de RC power lipo, deze spanning dient compatibel te zijn met Uw snelheidsregelaar en motor. Het voltage en de ontlaadstroom bepalen samen he vermogen (P) van Uw E-fuel solar lipo. Hoe groter het vermogen des te groter is het koppel en de snelheid van Uw RC model.


Copyright BMS RC TUNING - All Rights Reserved. Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are of their respective owners, used here for review purposes only. Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. BMS RC TUNING is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders en affiliates. Heb je vragen, opmerkingen of een klacht KLIK HIER om met ons contact op te nemen. Privacy Policy van BMS RC TUNING